Laaluska

Laaluska

torstai 25. syyskuuta 2014

Jee, meillä liikutaan!

Nyt se sitten tapahtui, meidän Emy-neiti lähti viime viikolla ryömimään <3 Pitkään se onkin jo "treenaillut", peppu pystyssä potkinut itseään eteenpäin, mutta naama on aina ollut maassa kiinni eikä kädet koskaan mukana, joten mihinkään ei ole päässyt. Kierimällä neiti sitten onkin jo pari kuukautta päässyt paikasta toiseen, mutta ihan yhtäkkiä tajusi lähteä vetämään käsillään itseään muovipullon perässä :) Ihan mieletöntä! Ja ikää oli vajaa 7kk. Nyt on neidille ilmestynyt pari hampaanalkuakin alas, joten paljon on tapahtunut pienessä ajassa. Tiistaina tulikin sitten täyteen jo 7kk ja huh että aika menee ihan liian nopeasti!



Viime viikonloppu vietettiin pitkästä aikaa ihan vaan meidän perheen kesken. Käytiin yhdessä ulkoilemassa puistossa ja oltiin vaan kotona. Jani kun on niin paljon ollut poissa, että halusin viettää pitkästä aikaa yhteistä aikaa. Ensi viikonloppuna mennäänkin sitten Turkuun. Meidän suhde on nyt hetken ollut taas koetuksella lähinnä Janin työaikojen takia, mutta me ollaan puhuttu nyt viime päivinä enemmän kun pitkään aikaan ja alettu ymmärtää toisiamme paremmin. Ennen ei olla niin syvällisesti pystytty keskustelemaan. Uskon, että asiat alkaa taas kääntyä parempaan ja vauva-aika on aina haasteellista. Silti oon onnellinen varsinkin mun ihanista lapsista, mutta myös miehestä. Arki meillä sujuu hyvin vaikka oonkin kotona yksin lasten kanssa lähestulkoon koko ajan, mutta tykkään ollakin. Nautin siitä, että saan hoitaa lapsia enkä koe arkea kovin raskaaksi, paitsi silloin kun Jani on kotona. On kyllä mahtavaa, että Laaluska saa edelleen olla hoidossa ihanalla perhepäivähoitajalla, saan hetken hengähtää välillä ja jaksan taas paremmin.

Ollaan oltu melko terveitä kaikki lukuunottamatta reilu kuukausi sitten ollutta flunssaa, mikä nosti mulla jopa kuumeen. Nyt kuitenkin eilen mulle nousi taas kuume, joka meni kyllä onneksi ohi ja tänään on paljon parempi olo jo. Menin pitkästä aikaa nukkumaan jo yhdeksän maissa, kun väsytti ja oli tosi kipeä olo ja aamulla kun heräsin, olikin levännyt olo vaikka yöllä joutuikin heräämään useammin kun normaalisti (sekä Emyn että Laaluskan kanssa, harvoin Laaluska herää öisin). Onneksi unikoulu toimi Emyn kanssa, edellisyönä valvoin tunnin tassutusunikoulua käyttäen ja viime yönä riitti pelkkä tutin laittaminen kaksi kertaa ja nukkui lopulta puoli kahdeksaan. Koska Emy ei enää syö öisin, on tarvinnut lisätä päivän ruokamääriä kaksinkertaisiksi. Toivon ja odotan jo kovasti niitä täysiä nukuttuja öitä, joita ei ole ollut vielä paljon Emyn syntymän jälkeen. Imetystä onneksi pystyn edelleen jatkamaan ja päivisin syötänkin nyt enemmän maitoa, mitä aikaisemmin.

Nyt vasta iskenyt todellisuus, että kaksi kuukautta äitiyslomaa jäljellä ja kohta pitäis jo aloittaa oma perhepäivähoito! Oon tuskin ehtinyt edes siihen enempää perehtyä, nyt täytyy alkaa kysellä ja soitella siitä. Vähän jännittää, miten se sitten tulee sujumaan, toivon mukaan hyvin. Yksityiseksi olen siis luultavasti alkamassa, Kangasalan puolella kun ei ole tarvetta kunnallisille perhepäivähoitajille. Tampereen puolella asia on taas toinen, asutaan ihan Tampereen rajalla ja olenkin miettinyt, että oliskohan mahdollista olla Tampereen puolella töissä silti. Yksityisenä tosin tienaa paremmin, joten siitä se olisi ehkä parempi vaihtoehto. Molemmissa hyvät ja huonot puolet.


Sellaisia kuulumisia tällä kertaa! Ihanan rennosti kerrankin saanut viettää päivää Aadan ollessa hoidossa, kun yleensä oon ollut koko päivän menossa ja ihan väsynyt. Nyt oon levännyt ja ottanut koko päivän rennosti, kun oon vielä vähän puolikuntoinen. Katsonut netistä kaikki tv-ohjelmat, mitä en ole ehtinyt katsoa aiemmin ja makoillut sohvalla. Niin ja siivosin vähän paikkoja aamulla, kun eilen en mitään jaksanut tehdä. Emylle tein kanarisotonkin, kun sen ruuat alkoi olla lopussa. Kohta hakeen isompi neiti kotio ja sitten vois jopa käydä vähän ulkona puistossa, jos vaan jaksaa. Jani tulee vasta kuudelta kotiin vaikka menikin jo keskiyöllä töihin, mutta saakin sitten seuraavan päivän vapaata ja menee lauantaiyönä seuraavan kerran töihin. Hullun pitkiä päiviä se joutuu kyllä tekeen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti