Laaluska

Laaluska

maanantai 1. syyskuuta 2014

Syksyn kuulumisisa!

Pitkästä aikaa taas kirjoittelen! Tällä tahdilla tulee näköjään kirjoitettua yksi postaus per kuukausi mutta parempi sekin kun ei ollenkaan. Ja meillä on kyllä syksy niin täynnä ohjelmaa, että ei ainakaan tuu tylsää ja on jotain, mitä odottaa. Nimittäin tänään meillä alkaa Laaluska kanssa jumppa. Laaluska on sitä odottanut jo kovasti, samoin minä. Saadaan viettää äiti-tytär aikaa yhdessä ja Emy menee kaverilleni (kummitädilleen) hoitoon siksi aikaa. Mulla ei ole mitään käsitystä, mitä siellä tullaan tekemään, mutta se näkee pian.

Jumpan lisäksi meillä alkaa kohta toinenkin harrastus. Nimittäin sisarusmuskari. Sinne mennään ensi viikolla. Me ollaan alettu käydä viereisen seurakunnan kerhossakin tiistaisin (alkoi kolme viikkoa sitten) ja siellä on ollut ihan kiva käydä. Ainoo vaan, että porukkaa on paljon ja se alkuhartaushetki oli ainakin viimeksi ihan liian pitkä meidän 2,5-vuotiaan istua ja kuunnella paikoillaan. Alkoi muutama muukin pieni lapsi jo juosta ympäri salia. Viimeksi olin kaverin kanssa, jolla on 1-vuotias tyttö. Ekalla kertaa olin kuitenkin yksin ja juttelinkin muutaman äidin kanssa. Lisäksi tapasin meidän asunnon edellisen asukkaan, joka toimii perhepäivähoitajana ja tulee hoitolasten kanssa kerhoon. Siellä kyllä tutustuu muihin ihmisiin, mutta Laaluska ei ainakaan vielä ole saanut kavereita siellä.

Sitten niitä kuulumisia! Emy täytti viikko sitten puoli vuotta ja kovasti pyörii, kierii ja peruuttelee lattialla. Nostaa käsillään itseään pystyyn, mutta konttausasentoon ei vielä mene. Lisäksi nostaa alakroppaansa jaloilla ylöspäin, mutta naama jää aina lattiaan, joten eteenpäin ei liiku. Kääntynyt reilu 4kk iästä selältä mahalleen, 5kk iässä oppi kääntyyn takas selälleen ja nyt kierii muutaman kerran paikasta toiseen. Välillä kierii sohvapöydän alle. Isosiskon leikit ja jutut on kaikkein hauskimpia, sisko saa meillä parhaat naurut varsinkin iltaisin. Se onkin parasta näin kahden lapsen äitinä nähdä, kuinka molemmat lapset rakastaa toisiaan ja hauskuttaa toinen toistaan. Vaikka rankkoja hetkiä onkin niin ne ihanat hetket voittaa huonotkin. Laaluska täyttää torstaina 2,5 vuotta ja on selvästi alkanut osoittaa yhä enemmän niitä ihania uhman merkkejä. On ollut kuiva jo pitkään (3kk), mutta joka kerta vessaan menemisestä saa tapella huutopotkuraivarin saattelemana, uloslähteminen on yhtä tappelua, siirtymätilanteet, nukkumaan meno yhtä huutoa... Nyt on alkanut lyödä ja haukkua tyhmäksi. Jäähyt ei toimi. Paljon toistoa siis ja vielä enemmän kärsivällisyyttä vaaditaan vanhemmilta. En halua sortua huutamiseen ja kontrollin menettämiseen, toisin sanoen en halua suuttua vaikka hermot usein koetuksella onkin. Rauhallisuus onkin se, mikä usein auttaa parhaiten. On niitä ihaniakin juttuja Laaluskalla kuitenkin. Laaluska on kiinnostunut vaatteista ja koruista. Ihana pieni tyttö se on vaikka uhmaikäinen onkin <3 Niin ja on siis edelleen hoidossa perhepäivähoitajalla kolmisen päivää viikossa, jolloin saan edes hetken "hengähtää". Tosiasia on se, että oon suunnitellut ne päivät täyteen ohjelmaa kun Laaluska on hoidossa enkä ehdi levähtää. Vaikka pitäis. Meinaan Emy nukkuu nykyään aamupäikkärit ennen kun Laaluska menee nukkuun ja herää kun Laaluska nukahtaa. Eli mun oma aikani on aika vähissä välillä. Iltasin omaa aikaa on, lapset menee suunnilleen samoihin aikoihin nukkumaan (Laaluska klo 21, Emy 21.30). Emy herää edelleen kerran yössä syömään viideltä ja jatkaa siitä unia yleensä seitsemään tai puoli kahdeksaan.

Meidän päivään on alkanut tulla jo melko selkeä rytmi. Normaalisti noustaan kahdeksan jälkeen ylös, Laaluska katsoo lastenohjelmia hetken ja me mennään Emyn kanssa keittiöön laittamaan aamiaista. Emy syö aamupuuron, Laaluska muroja ja leipää yleensä. Sen jälkeen Emy menee päikkäreille noin 9.30 ja aletaan valmistautua uloslähtöön (siinä menee puolesta tunnista tuntiin kun päästään ovesta ulos). Sitten mennään pidemmälle puistoon ja takasin tullaan noin 11.30 syömään ruokaa. Emy jatkaa uniaan parvekkeella ja Laaluska menee ruuan jälkeen sänkyyn. Sadun jälkeen nukahtaa yleensä pian. Nukkuu 2-3h. Emy herää 12 jälkeen ja syö päiväruokansa ja leikkii hetken. On hereillä monta tuntia yleensä ja jos lähdetään jonnekin, ei välttämättä nuku kun pienet päikkärit, jos taas ollaan kotona niin saattaa nukkua parikin tuntia. Laaluska herää kolmen ja neljän välissä, syödään välipalaa ja leikkii itsekseen. Itse siivoan tai leikin myös (tai hoidan Emyä). Viiden jälkeen on lämmin ruoka ja sitten annan katsoa Pikkukakkosta, riippuen paljonko kello on ja onko meillä muita suunnitelmia. Joskus käydään illemmalla vielä ulkona, mutta harvemmin. Iltatoimet aletaan seitsemän jälkeen ja Laaluska on noin 20.30 sängyssä. Iltasadun jälkeen laitan Emyn nukkumaan sänkyynsä. Molemmat lapset nukahtaa itsekseen sänkyyn, joten nukuttamiseen ei kulu aikaa. Paitsi nyt kun Laaluskalla on taas se vaihe, kun nukkumaanmeno on vaikeeta. Itkee, vaatii huomiota, keksii koko ajan jotain, millä voisi viivyttää nukkumaanmenoa. Näitä kausia on ollu ennenkin ja ne on onneksi ohimeneviä. Itse täytyy vaan olla tiukkana eikä mennä siihen mukaan. Pitääkin tehdä vaikka huomisesta postaus kuvina. :)

Sitten omia kuulumisia (niitä mihin ei liity lapset). Oon saanut nyt pudotettua painoa 7kg :) Raskauskilot siis poissa! Terveellinen ruokavalio ja liikunta auttaa paljon. Ja säännöllisesti syöminen. Olin tosin kipeänä reilu viikko sitten ja ollut puolikuntoinen siitä lähtien. Muutama päivä oli jo parempi, mutta tänään on päätä särkenyt ja muutenkin jotenkin kipeä olo.. Syksyt on kyllä kurjia siitä, että tauteja tulee koko ajan. Kesä saatiin sentään olla ilman. No, eiköhän tästäkin selvitä! Liityin eilen takaisin samalle salille, missä olin ennen Emyn syntymää ja aion nyt alkaa käydä siellä muun liikunnan lisäksi. Jospa saisin vielä 10kg pudotettua tästä painosta vaikka oon jo aika tyytyväinen omaan kehooni :)

Tällasta meille, nyt alan valmistautua sinne jumppaan lähtöön, Emy ei nyt näköjään nukahtanutkaan päikkäreille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti