Laaluska

Laaluska

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ah, ihana kesä!

Meillä ollaan vietetty paljon peheen keskistä aikaa viime aikoina, kun Jani on ollut lomalla. Muuttokin saatiin hoidettua pois alta ja tavarat on pikkuhiljaa löytäneet paikkansa. Muutama pikkujuttu puuttuu vielä, mm. verhot ja matot ja sisustuksen muuttamista suunnitellaan mm. Laaluskan huoneeseen.

Mutta vähän lomakuulumisia meiltä seuraavaksi. Janin lomalla käytiin mm. Särkänniemessä ja Korkeasaaressa, meidän isovanhempien mökillä ja oltiin ulkoilemassa paljon. Ilmat oli aluksi loistavat, mutta sitten alkoi kylmetä ja Janin palatessa töihin alkoikin ne kurjat sadekelit. Jännitin kovasti, miten meillä menisi, kun pitkästä aikaa olisin yksin lasten kanssa kotona, kun Laaluska ei ole kesällä hoidossakaan, mutta ihan turhaan mietin. Toinen viikko nyt menossa, kun ollaan tyttöjen kesken kotona ja päivät menee rutiinilla ilman ihmeempiä ongelmia. Asenteellakin voi jo vaikuttaa päivän kuluun, jos ajattelee kaiken olevan raskasta, se on juurikin sitä. Ja pienet onnistumiset, kuten tänäänkin ekaa kertaa lasten kanssa autolla yksin kaupassa käyminen, antaa uskoa itseensä, että kyllä sitä vaan pärjää. Ja lapset on tyytyväisiä suurimman osan ajasta, joten ihan hyvin meillä menee. Enkä ole mitenkään erityisen väsynyt. Emskukin nukkuu öisin suhteellisen hyvin, menee yöunille 22 ja 24 välillä ja herää 3 ja 5 välillä syömään. Seuraavan kerran joskus 6.30 ja 8 välillä. Eli yhdellä syötöllä mennään ja täysimetyksellä. Nyt alettiin maistella soseitakin, kukkakaalia kokeiltiin ekana.

Emsulin 4 kuukauden neuvolassa kaikki oli hyvin. Paino oli 6525g (6035g) ja pituus 60,5cm. Imetyksellä jatketaan ja soseita aletaan maisteleen. Ihanaa, kun nyt imetys onnistuu, Laaluskan kanssa imetys tyssäsi juurikin 4 kuukauden iässä kun painoa ei ollut tullut yhtään kuukaudessa ja pituuttakin vähän. Niin ja Emsuli on oppinut kääntymään selältä mahalleen, Laaluska oppi vasta kahdeksan kuisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti